Welkom    Blog    Schilderijen    Levensloop    Projecten    Film    Werkwijze    Foto's    Boeken    Contact


Menu Line

 

Projecten

 

Vanaf 1980 tot heden heb ik aan verschillende projecten gewerkt.

Het schoolproject was met een Christelijke school waar elk kind aan meedeed. De onderwijzers vertelden de verhalen over Jezus. Alle kinderen van iedere klas maakten een tekening van een deel van het verhaal. Alles werd verzameld en met de kinderen uit de hoogste klas voegden we delen samen van de verschillende uitbeeldingen en maakten zo het ontwerp voor de facetten van het leven Jezus op aarde. Ook de uitvoering op de schuttingen langs de bouw van een appartementencomplex werd door de oudere kinderen gedaan.

 

Het dwaalbos en het Labyrint ontstonden tussen 1994 en 2004. Aan het dwaalbos werkte ik vanaf 1994 en in 2002 heb ik het aan de natuur teruggegeven. In september 1999 maakte ik het labyrint en het bleef in stand tot winter 2003.

 

Web van Rhenen is een project waar een kleine honderd vrouwen aan deelnamen. De bedoeling van het project was om vrouwen van verschillende nationaliteiten met elkaar in contact te brengen. Ik werkte in juli 2007 aan het ontwerp en de begeleiding van de uitvoering van het project duurde van oktober 2007 tot voorjaar 2008.

 

Bloem van Achterberg is voortgekomen uit Web van Rhenen.
De vrouwen waren in vijf groepen verdeeld bij het web. Een van de groepen werkte in Achterberg. Uit deze groep kwam het project ‘Bloem van Achterberg’ voort. Ook daarvoor maakte ik het ontwerp en begeleidde ik de groep zo af en toe. De groep bestaat nog steeds en werkt zelfstandig aan andere dingen.

 

Painting for Bangladesh was een schoolproject van internationale scholen in diverse landen. De kinderen maakten tekeningen van ‘What makes you happy’. Daarna maakten vijf kunstenaars uit vijf landen schilderijen van de 100 tekeningen die ze toegestuurd kregen. De schilderijen werden via internet geveild en de opbrengst was voor onderwijs aan kinderen in Bangladesh.

Video’s van ‘Web van Rhenen’ en ‘Painting for Bangladesh’ staan bij Film.